ANTIKNEWS PRIVATUMO POLITIKA

2021 liepos 1 d.

Ši privatumo politika taikoma Antiknews tinklapiams www.antiknews.lt; www.naudotibaldai1.lt bei kitiems su Antiknews susijusiems informaciniams resursams internete (socialinių tinklų bei kitos paskyros). Tinklapis valdomas UAB “Antikvariniai baldai”, toliau vadinama “Įmonė”. Savo veikloje laikomės Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos Elektroninių ryšių įstatymo bei kitų galiojančių Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų. Ši Privatumo politika galioja ne tik tinklapiams, bet ir kitoms Įmonės veikloms, kuriose gali būti renkami ar kitaip tvarkomi klientų asmens duomenys – prekių gavimui ar siuntimui, informacijos siuntimui klientams ar būsimiems klientams, mūsų organizuojamiems renginiams. Privatumo politika tinklapiui taikoma nepriklausomai nuo to, per kokį įrenginį pasiekiamas tinklapis – iš kompiuterio, išmaniojo telefono ar kitais būdais.

Asmens duomenimis laikomi bet kokie duomenys, pagal kuriuos galima tiesiogiai identifikuoti asmenį (Jus arba bet kurį kitą asmens duomenų subjektą). Asmens duomenų apsauga ir atsakingas rinkimas, tvarkymas, apdorojimas, saugojimas bei sunaikinimas yra aptariamas šioje politikoje.

Mes renkame ir naudojame asmens duomenis įvairiems tikslams bei remiantis toliau išvardintais teisėtais interesais:

  • Teikiant mūsų klientams bei būsimiems klientams informaciją apie prekes bei paslaugas (rinkodara);
  • Pristatant ar gaunant prekes (sutarčių vykdymas);
  • Užtikrinant tinklapių founkcionalumą (būtinieji slapukai) bei vertinant, kokia informacija domisi klientai naršydami mūsų tinklapius ar socialinių tinkle paskyras Internete (online informacijos analizė naudojant slapukus);
  • Susirašinėjant su mūsų klientais el.paštu ar per tinklapyje pateikiamas formas (informacijos teikimas);
  • Taip pat gali būti naudojami slapukai, padedantys užtikrinti tinklapių saugumą.

Tai leidžia mums pagerinti Jums pateikiamą turinį bei personalizuoti Jūsų patirtį mūsų tinklapyje ir teikti Jums reikalingą informaciją.

1. KOKIE ASMENS DUOMENYS GALI BŪTI RENKAMI

Šiame skyriuje pateikiamas pilnas asmens duomenų sąrašas, kuris gali būti renkamas tinklapyje ar kitose mūsų veiklose su klientais. Tai nereiškia, jog iš visų klientų bus renkami šie duomenys, kai kurioms paslaugoms gauti gali būti renkama mažiau asmens duomenų, nei šis pilnas sąrašas.

  • Jūsų vardas, pavardė, e-pašto adresas, pašto ar prekių pristatymo adresas, telefono nr.; 
  • Tinklapio paskyros informacija (vartotojo vardas ir slaptažodis, kuris saugomas užšifruotas ir mes jo tiesiogiai nežinome);
  • Identifikacinė techninė informacija apie įrenginį bei jo naršyklę, kuriuo naudodamiesi peržiūrite tinklapio turinį (pvz. įrenginio IP adresas leidžiantis tą įrenginį identifikuoti internete);
  • Bet kokia Jūsų pateikta informacija rašant pranešimus ar komentarus mūsų tinklapiuose. Kai lankytojai rašo komentarus tinklapyje, mes renkame duomenis, matomus komentaro paskelbimo formoje, o taip pat lankytojo IP adresą bei naršyklės vartotojo įrašą, kad apsisaugotume nuo brukalų (spam).
  • Slapukai (cookies) – trumpi tekstiniai failai, įrašomi į jūsų įrenginį ir leidžiantys užtikrinti reikiamą portalo funkcionalumą. Konkrečiai naudojami šie slapukai (apie juos galite daugiau informacijos rasti atitinkamuose šios paslaugos teikėjų tinklapiuose:
    • Cookie consent slapukas
    • Chatty settings pasikalbėjimų programėlės slapukas
    • Google saugos užtikrinimo slapukai bei žemėlapio (kontaktai) rodymo slapukai;
  • Seklių (trackers) tinklapiai nenaudoja;
  • Kita Jūsų pateikiama informacija, kuri gali būti laikoma asmens duomenimis (komentarai, nuomonės, korespondencija).

Mes nerenkame:

  • jokių specialiųjų kategorijų (jautrių) a  smens duomenų kaip kad: duomenų subjekto rasė, politinės pažiūros, religija, sveikatos duomenys, seksualinė orientacija, taip pat nerenkame duomenų susijusių su teisėsauga. Informuojame, jog tais atvejais kai bandoma nesankcionuotai įsilaužti į tinklapį ar kitus mūsų valdomus informacinius resursus, gali būti renkami asmens duomenys (techninė prisijungimo informacija) siekiant užkardyti kibernetinį nusikalstamumą ir  apsaugoti teisėtus mūsų įmonės interesus.
  • Vaikų asmens duomenų.

Taip pat pranešame, jog turime teisę savo nuožiūra ištrinti bet kuriuos pateiktus asmens duomenis jei jie yra pertekliniai ir nereikalingi mūsų veiklai, pvz. jūsų pateikiamame turinyje ar pranešime ar laiške mums.

Finansiniai duomenys: mes tvarkome Jūsų finansinius duomenis (banko sąskaitos Nr. ir pan.) tik tuo atveju jei vykdomi atsiskaitymai pagal Prekių pirkimo taisykles bei kitus LR įstatymus, reglamentuojančius atsiskaitymus ir dokumentaciją. Tuo atveju jei vartotojui už įsigytas paslaugas išrašoma sąskaita, šie duomenys yra privalomai saugomi (teisėtas interesas).  Atliekant mokėjimus kreditine koretele, naudojamasi mokėjimų surinkimo operaturiaus makecommerce.lt paslaugomis jiems perduodant minimaliai būtinus Jūsų asmens duomenis mokėjimo iniciavimui (žr. 4 punktą). Pats mokėjimas, kreditinės kortelės numerio įvedimas atliekamas minėto operatoriaus platformoje. Mūsų įmonė tiesiogiai šiais duomenimis nedisponuoja.

2. KOKIAIS BŪDAIS MES RENKAME ASMENS DUOMENIS

Jūsų asmens duomenys gali būti renkami šiais būdais:

  • Užregistruojant www.antiknews.lt arba www.naudotibaldai1.lt tinklapiuose;
  • Užsakant ir atsiskaitant už paslaugas ar produktus;
  • Derinant prekių pristatymą per trečiąsias šalis (kurjerių bei pašto įmonės);
  • Sutinkant gauti Antiknews naujienlaiškius ar kitą rinkodaros medžiagą;
  • Pateikiant nuomones ar komentarus mūsų tinklapyje ar mūsų Facebook paskyroje;
  • Paminint Antiknews kitose socialinėse platformose, pvz. uždedant žymą “Like” ar pasirenkant “Follow” socialiniuose tinkluose Facebook. Pastaba: naudojant socalinių tinklų, kaip kad „Facebook“ funkcionalumus Jūsų asmens duomenys bei užfiksuoti veiksmai (pvz. „like“ paspaudimas) tvarkomi pagal tų socialnių tinklų privatumo nuostatas.
  • Naršant mūsų tinklapį bet kokiu įrenginiu (naudojami slapukai ir per tai galima identifikuoti konkretų įrenginį, kuriuo naudotojas prisijungė prie tinklapio).

3. KAM NAUDOJAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS

Asmens duomenys renkami su konkrečiu panaudojimo tikslu ir negali būti naudojami jokiais kitais tikslais neturint tam teisėto pagrindo ar sutikimo. Jūsų asmeniniai duomenys gali būti renkami ir atitinkamai naudojami šiais tikslais:

  • Užtikrinti tinklapių turinio pateikimą Jūsų pasirinktomis nuostatomis;
  • Teikti paslaugas kurias Jūs užsisakėte, pvz. naujienlaiškių ar kitos informacijos siuntimas bei personalizuotas prisijungimas prie tinklapio (paskyra);
  • Administraciniams tikslams (apskaita kiek yra užsiregistravusių paskyras vartotojų);
  • Prekių pardavimo tikslais (tais atvejais kai esame Jums pardavę ar iš Jūsų pirkę prekių, turime saugoti informaciją pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus);
  • Statistikos apie tinklapių bei socialinių tinkle paskyrų naudojimą rinkimui;
  • Atsakymui į Jūsų užklausas ar bet kokią kitą korespondenciją; 
  • Kai užklausa liečia konkretaus asmens duomenis, pateikti duomenis galime tik identifikavę jog interesantas yra tikrai tas asmuo, pvz. mūsų biure pateikus asmens dokumentą.
  • Tais atvejais kai turime privalomai pateikti informaciją pagal galiojančius LR įstatymus valstybės institucijoms.
  • Gindami įmonės teisėtus interesus.

4. KAM GALI BŪTI PERDUODAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

Jūsų asmens duomenys gali būti perduoti tik juridiniams asmenims veikiantiems Europos Sąjungoje, kuriems taip pat yra privaloma laikytis BDAR ir kitų teisės aktų susijusių su asmens duomenų apsauga. Mes galime perduoti asmens duomenis šiais atvejais:

  • Atliekant apmokėjimą už prekes naudojama makecommerce.lt platforma, kurios valdytojas Maksekeskus AS (Niine 11, Talinas 10414, Estija, reg. nr.:12268475). Jūsų asmens duomenys būtini mokėjimo įvykdymui ir patvirtinimui, bus perduodama Maksekeskus AS.” Pažymime, jog mes tiesiogiai nerenkame kreditinių kortelių duomenų, o tik gauname patvirtinimą apie užsakymo apmokėjimą.
  • Pristatant prekes, pristatymo adresas perduodamas kurjerių ar pašto paslaugų tarnybai;
  • Tais atvejais kai per mūsų tinklapį perkamos prekės – minimalūs duomenys gali būti perduodami mokėjimo partneriui (pvz. Paysera, bankui ar kitam online mokėjimų operatoriui). Jokia finansinė informacija kaip kad kreditinių kortelių ar sąskaitų numeriai nerenkami ir neperduodami, tai tvarko mūsų mokėjimų partneriai.
  • Kadangi naudojame trečiąsias šalis tinklapių turinio saugojimui, šios trečiosios šalys yra duomenų tvarkytojai (negali naudoti asmens duomenų, bet prie kai kurių duomenų gali turėti priėjimą);
  • Tais atvejais kai įstatymiškai pagrįstais atvejais atitinkamos valstybės institucijos teisėtai reikalauja pateikti konkrečius asmens duomenis – vykdome įstatymų nustatytas prievoles ir pareigas;
  • Lankytojų pranešimai gali būti tikrinami naudojant automatinę tinklapio apsaugos nuo brukalų (spam) sistemą.

Mes skatiname savo naudotojus atsargiai ir atsakingai elgtis su savo asmens duomenimis. Pateikus asmens duomenis komentaruose ar kitame naudotojų generuojamo turinio puslapiuose Jūsų iniciatyva mes negalime atsakyti už tai, kaip kiti naudotojai gali panaudoti Jūsų asmens duomenis. Taip pat mes negalime atsakyti už visus tinklapius kurių nuorodas rasite mūsų tinklapyje bei jų asmens duomenų naudojimo politikas bei tvarkas. 

5. ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMO TERMINAS

  • Gavus Jūsų sutikimą rinkodaros informacijos (naujienlaiškių e-paštu ar SMS) gavimui, asmens duomenys saugomi du metus arba iki tol kol gauname prašymą atšaukti sutikimą;
  • Jei buvo įvykdyta prekių arba paslaugų pardavimo / pirkimo sutartis, duomenys apie tai saugomi 10 metų arba kitą LR įstatymų numatytą terminą;
  • Slapukai saugomi terminais, nurodomais slapukus pateikiančių programų (pvz. Google) politikose ir gali būti įvairus. Pažymime, jog slapukų galite atsisakyti mūsų Slapukų pasirinkimo lange. 
  • Konkretūs kai kurių slapukų galiojimo terminai pagal jų paskirtį:
    • Jei Jūs turite paskyrą ir prisijungiate mūsų tinklalapyje, mes sukuriame laikiną slapuką, kuriame įrašoma, ar Jūsų naršyklė priima slapukus. Šis slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos ir yra ištrinamas kai uždarote savo naršyklę.
    • Kai Jūs prisijungiate, mes taip pat sukuriame kelis slapukus, kuriuose saugoma Jūsų prisijungimo informacija ir Jūsų ekrano rodymo pasirinkimai. Prisijungimo slapukai galioja ……….. dienų. Jei Jūs pažymite pasirinkimą “Prisiminti mane”, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami.
  • Kai užsiregistruojate mūsų tinklalapyje (paskyra), mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate registruojant savo paskyrą. Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

6. TECHNINĖS ASMENS DUOMENŲ APSAUGOS PRIEMONĖS

Antiknews savo tinklapiams naudoja įvairiais techninės saugos priemonės:

  • saugaus tinklapis ir saugių informacijos perdavimo internete protokolų naudojimas (https:);
  • asmens duomenų šifravimas duomenų bazėse;
  • prieigos teisių ribojimas ir valdymas;
  • hostingo ir duomenų centrų paslaugų teikėjo taikomos IT saugos priemonės (ugniasienės, saugos zonos ir kt.).

Detali informacija apie taikomas saugumo priemones yra konfidenciali ir gali būti teikiama tik specifiniais atvejais bei teisėsaugos institucijoms.

Informuojame, jog tinklapio prieglobai (hosting) naudojamasi Digital Ocean paslaugomis, naudojami serveriai yra Europos Sąjungos teritorijoje esančiuose duomenų centruose.

7. DUOMENŲ SUBJEKTŲ TEISĖS BEI BDAR ĮGYVENDINIMO PRINCIPAI

Bendrąjį Duomenų Apsaugos reglamentą galite rasti čia: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679 

 

Taikant BDAR mūsų įmonė privalomai laikosi šių BDAR principų:

  1. Asmens duomenys turi būti duomenų subjekto atžvilgiu tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu (teisėtumo, sąžiningumo ir skaidrumo principas); 
  2. Renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu; 
  3. Turimi asmens duomenys turi būti adekvatūs, tinkami ir tik tokie, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi (duomenų kiekio mažinimo principas); 
  4. Asmens duomenys turi būti tikslūs ir prireikus atnaujinami (tikslumo principas); 
  5. Laikomi tokia forma, kad duomenų subjektų tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais asmens duomenys yra tvarkomi (saugojimo trukmės apribojimo principas); 
  6. Tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (vientisumo ir konfidencialumo principas).

Duomenų valdytojas (UAB „…………………..”) yra atsakingas ir turi sugebėti įrodyti, kad jos laikomasi (atskaitomybės principas). Duomenų subjektas pagal BDAR turi šias teises:

  1. Teisė būti informuotam apie asmens duomenų tvarkymą;
  2. Teisė susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis;
  3. Teisė ir galimybės reikalauti ištaisyti valdytojo ar tvarkytojo turimus asmens duomenis;
  4. Teisė “būti užmirštam” (sunaikinti asmens duomenis);
  5. Teisė apriboti ar atšaukti duotą sutikimą tvarkyti asmens duomenis;
  6. Teisė į duomenų perkėlimą (galimybė gauti renkamus asmens duomenis komiuteriniuose formatuose);
  7. Teisė nesutikti su asmens duomenų tvarkymu (pvz. profiliavimu rinkodariniais tikslais);


Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, visais asmens duomenų tvarkymo klausimais galite kreiptis žemiau nurodytu adresu. Tais atvejais, jei nepavyksta išspręsti klausimo tiesiogiai su Antiknews – galimas užklausos ar skundo pateikimas Valstybinei Duomenų Apsaugos inspekcijai, kurios kontaktus galima rasti tinklapyje https://vdai.lrv.lt/ .

8. KONTAKTINIAI DUOMENYS

Asmens duomenų valdytojas: UAB “……………….”. 

Asmens duomenų apsaugos klausimais prašome kreiptis: tel.+370 600 23888, e-paštas info@antiknews.lt , Vilnius Kareivių g. 2C, Vilnius

Naujausia šios privatumo politikos variantą rasite mūsų tinklapyje www.antiknews.lt. Įmonė pasilieka teisę keisti privatumo politiką.